Przepis na dressing miodowo musztardowy 📖

Składniki:
- 3 łyżki musztardy
- 2 łyżki miodu
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1/4 szklanki oleju
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. W małej misce wymieszaj musztardę, miód i sok z cytryny, aż składniki dobrze się połączą.

2. Stopniowo dodawaj olej, cały czas mieszając, aż sos uzyska konsystencję dressingowej konsystencji.

3. Dopraw solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszaj.

4. Gotowy dressing przełóż do pojemnika z nakrętką i przechowuj w lodówce do max. 7 dni.

Dressing miodowo-musztardowy idealnie pasuje do sałatek, jako dip do kawałków pieczonego kurczaka, a także do grillowanych mięs i warzyw. Smacznego!

Podobne przepisy

winegret miodowo musztardowy
dressing
dressing winegret
sos musztardowy
żeberka miodowo-musztardowe