Przepis na winegret miodowo musztardowy 📖
Składniki:- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka miodu
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. W małej miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, musztardę i miód.
2. Dopraw mieszankę solą i pieprzem według własnego uznania.
3. Energicznie wymieszaj składniki, aż powstanie jednolita emulsja.
4. Winegret możesz podać od razu po przygotowaniu lub przechowywać w lodówce do późniejszego użycia. Przed podaniem warto jeszcze raz energicznie wymieszać, aby składniki się połączyły.
Gotowy winegret miodowo musztardowy możesz użyć jako sos do sałatek, marynaty do mięsa lub do podawania z warzywami grillowanymi. Smacznego!