Przepis na fileta z indyka z piekarnika 📖
Oto prosty przepis na filety z indyka z piekarnika:Składniki:
- 4 filety z indyka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- Sól i pieprz do smaku
Instrukcje:
1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C.
2. W misce wymieszaj oliwę z oliwek, czosnek, tymianek, sól i pieprz.
3. Filety z indyka umieść w naczyniu żaroodpornym.
4. Skrop je przygotowanym wcześniej sosem z oliwy i przypraw.
5. Naczynie z filetami umieść w rozgrzanym piekarniku.
6. Piecz indyka przez około 20-25 minut, lub do momentu, gdy mięso będzie soczyste i dobrze przypieczone.
7. Gdy filety są gotowe, wyjmij je z piekarnika i pozwól im się trochę ostudzić przed podaniem.
8. Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. pieczonymi ziemniakami lub warzywami grillowanymi na patelni.
Smacznego!