Przepis na jaja bycze 📖

Przepis na jaja becze:

Składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki mleka
- 1 łyżka masła
- Sól
- Pieprz
- Świeże zioła (np. natka pietruszki) - opcjonalnie

Wykonanie:
1. W rondlu rozgrzej masło na średnim ogniu.
2. W misce roztrzep jajka z mlekiem.
3. Dodaj roztrzepane jajka do rozgrzanego masła.
4. Smaż jajka na średnim ogniu, mieszając często, aż się zetną i będą miękkie i lekko puszyste.
5. Dopraw solą i pieprzem według własnego smaku.
6. Jeśli chcesz, możesz posypać jaja świeżymi ziołami, np. posiekaną natką pietruszki.
7. Podawaj od razu na talerzu.

Smacznego!

Podobne przepisy

szare jaja
mielone z jaja
jaja z chrzanem
jaja przepiórcze
kwaśne jaja