Przepis na jajecznica z kiełkami brokuła 📖
Składniki:- 3 jajka
- 1/2 małej cebuli, posiekanej
- 1 garść kiełków brokuła
- 1 łyżka masła
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. W misce roztrzep jajka za pomocą widelca. Dopraw je solą i pieprzem.
2. W rondlu rozgrzej masło na średnim ogniu. Dodaj posiekaną cebulę i smaż, aż będzie miękka i lekko przezroczysta.
3. Dodaj kiełki brokuła do rondla i smaż przez około 2 minuty, aż zmiękną nieco.
4. Następnie wlej roztrzepane jajka do rondla z cebulą i kiełkami brokuła.
5. Ciągle mieszaj i smaż jajka przez około 3-4 minuty, aż będą ścięte, ale jeszcze wilgotne.
6. Podawaj gorącą jajecznicę na talerzu i posyp zieleniną lub ziołami według uznania.
7. Smacznego!