Przepis na tosty z jajecznicą 📖
Przepis na tosty z jajecznicą:Składniki:
- 4 kromki chleba tostowego
- 4 jajka
- 4 łyżki mleka
- 2 łyżki masła
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. W misce roztrzepujemy jajka razem z mlekiem. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu, mieszamy dokładnie.
2. Na patelni rozpuszczamy masło i delikatnie wlewamy roztrzepane jajka.
3. Jajecznicę smażymy na średnim ogniu, mieszając ją od czasu do czasu, aż delikatnie się ścięcie.
4. Kiedy jajecznicę uważamy za gotową, odstawiamy ją z ognia.
5. Kromki chleba tostowego opiekamy w tosterze lub na suchej patelni.
6. Na każdą kromkę chleba nakładamy porcję jajecznicę.
7. Tosty z jajecznicą podajemy od razu, na ciepło.
Smacznego!