Przepis na jajka bekon 📖

Przepis na jajka bekon:

Składniki:
- 4 jajka
- 4 plastry bekonu
- Sól i pieprz do smaku
- Masło lub olej do smażenia

Instrukcje:
1. Włącz palnik i rozgrzej patelnię na średnim ogniu.
2. Na rozgrzanej patelni usmaż plastry bekonu aż staną się chrupiące. Osusz je na papierowym ręczniku i odłóż na bok.
3. W tej samej patelni, na pozostałej po bekonie tłuszczu, roztop masło lub dodaj olej.
4. Rozbij cztery jajka bezpośrednio na patelnię. Ostrożnie wbij je na patelnię, aby żółtka nie popękały.
5. Smaż jajka przez kilka minut, aż białka się zetną, a żółtka pozostaną płynne. Możesz też smażyć je na drugą stronę, jeżeli wolisz bardziej przetopione żółtka.
6. Przed podaniem posól i popieprz do smaku.
7. Podawaj jajka posypane usmażonym wcześniej boczkiem.

Smacznego!

Podobne przepisy

ryz jajka
jajka
a jajka
jajka ryż
jajka na kolacje