Przepis na lody truskawkowe na patyku 📖
Oto prosty przepis na lody truskawkowe na patyku:Składniki:
- 500g truskawek
- 200g cukru
- 400ml śmietanki kremówki
- 200ml mleka
Instrukcje:
1. Truskawki dokładnie myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na mniejsze kawałki.
2. W blenderze miksujemy pokrojone truskawki z cukrem, aż powstanie jednolita masa.
3. Do miseczki wlewamy śmietankę kremówkę i mleko, następnie dodajemy powstałą masę truskawkową. Wszystko dokładnie mieszamy.
4. Otrzymaną mieszankę wlewamy do foremek na lody, wsadzamy do niej patyczki i wkładamy do zamrażarki na około 6-8 godzin, aż lody dobrze się zetrą.
5. Gdy lody są już zamrożone, wyjmujemy je z foremek i możemy je smacznie zjeść!
Smacznego!