Przepis na lukier na tort 📖
Przepis na lukier na tort:Składniki:
- 2 szklanki cukru pudru
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3-4 łyżki wody (jeśli potrzebujesz, aby lukier był bardziej płynny)
Wykonanie:
1. Przesiej cukier puder do miski, aby pozbyć się grudek.
2. Dodaj do niego sok z cytryny i wodę.
3. Wymieszaj składniki energicznie, aż powstanie gładki i jednolity lukier.
4. Sprawdź konsystencję. Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj jeszcze trochę wody i wymieszaj.
5. Gotowy lukier możesz od razu użyć do polewania tortu. Jeśli zamierzasz użyć różnych kolorów, podziel lukier na różne miski i dodaj do każdej z nich odpowiedni barwnik spożywczy.
Teraz możesz udekorować swoje ulubione torty tym prostym przepisem na lukier. Smacznego!