Przepis na lukier polewa 📖

Składniki:
- 1 szklanka cukru pudru
- 3 łyżki gorącej wody
- kilka kropel soku z cytryny (opcjonalnie)

Instrukcje:
1. W misce wymieszaj cukier puder z gorącą wodą.
2. W przypadku chęci dodania kwasowości, dodaj kilka kropli soku z cytryny i wymieszaj.
3. Wymieszaj składniki energicznie, aż uzyskasz jednolitą konsystencję bez grudek.
4. Jeśli polewa jest zbyt gęsta, dodaj więcej gorącej wody. Jeśli jest zbyt rzadka, dodaj więcej cukru pudru.
5. Gotową polewą polej ciasto, muffiny lub inne wypieki. Możesz również używać do dekoracji ciasteczek.
6. Pozwól polewie zastygnąć przed podaniem.

Smacznego!

Podobne przepisy

polewa czekoladowa
brownie z polewą
ciasto z polewą truskawkową
polewa czekoladowa z kakao
babeczki z polewą czekoladową