Przepis na makaron z serem białym i pieczarkami 📖
Składniki:- 300g makaronu
- 250g sera białego
- 200g pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 1/2 szklanki śmietany
- sól i pieprz do smaku
- świeża natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie:
1. Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu, odcedź.
2. Ser biały pokrój na drobną kostkę.
3. Pieczarki umyj, osusz i pokrój w plastry.
4. Na patelni rozgrzej masło i wrzuć pokrojone pieczarki. Smaż je przez około 5 minut, aż zmiękną.
5. Dodaj przeciśnięty czosnek i smaż kolejne 2 minuty.
6. Następnie dodaj pokrojony w kostkę ser biały i smaż, aż się rozpuści.
7. Wlej śmietanę, delikatnie wymieszaj i dopraw solą i pieprzem do smaku.
8. Gotowym sosem polej ugotowany makaron.
9. Na koniec posyp potrawę świeżą natką pietruszki.
Smacznego!