Przepis na malinowy nos bimber 📖

Przepis na malinowy nos bimber:

Składniki:
- 1 kg malin
- 1 kg cukru
- 2 litry wody
- 0,5 litra spirytusu

Instrukcje:
1. Maliny dokładnie umyj i osusz. Zgnieć je widelcem lub przetrzyj przez sito tak, aby uzyskać sok.
2. W dużym garnku na średnim ogniu podgrzej wodę.
3. Dodaj do garnka cukier i mieszaj, aż się całkowicie rozpuści.
4. Wlej do garnka sok z malin i dokładnie wymieszaj.
5. Odstaw garnki na około 10 minut, aby napój przestygł.
6. Następnie dodaj spirytus do malinowego syropu i ponownie dokładnie wymieszaj.
7. Przelej całą mieszankę do butelek lub słoików, które dobrze zakręć.
8. Pozostaw bimber w ciepłym miejscu na około 3-4 tygodnie, aby składniki dobrze się połączyły i smaki się uwydatniły.
9. Po tym czasie malinowy nos bimber będzie gotowy do spożycia!

Pamiętaj, że należy spożywać go z umiarem i odpowiedzialnie!

Podobne przepisy

koktajl malinowy
tort malinowy
deser malinowy
sernik malinowy
winegret malinowy