Przepis na mase rafaello 📖

Przepis na masę rafaello:

Składniki:
- 200g wiórków kokosowych
- 150g białej czekolady
- 100g mleka skondensowanego słodzonego
- 50g mielonych migdałów
- 50g płatków kokosowych (opcjonalnie, do obtoczenia)

Instrukcje:
1. Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, mieszając co jakiś czas, aż stanie się gładka i płynna.
2. W misce połącz wiórki kokosowe, mleko skondensowane, mielone migdały i rozpuszczoną czekoladę. Dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
3. Przenieś masę rafaello do lodówki na około 30 minut, aby stężała.
4. Po upływie czasu, wyjmij masę z lodówki i formuj małe kulki o średnicy około 2-3 cm.
5. Jeśli chcesz uzyskać tradycyjny wygląd rafaello, obtocz kulki w płatkach kokosowych.
6. Masa rafaello jest gotowa! Przechowuj w lodówce do spożycia.

Smacznego!

Podobne przepisy

mase do rafaello
masę budyniową do rafaello
mase do wz
masę solną diy
omlet na mase