Przepis na obiad feta 📖

Przepis na obiad z fetą:

Składniki:
- 200g sera feta
- 4 pomidory śliwkowe, pokrojone na połówki
- 1 papryka czerwona, pokrojona w paski
- 1 cebula czerwona, pokrojona w cienkie piórka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sok z 1 cytryny
- Sól i pieprz do smaku
- Świeże zioła (np. oregano, bazylię) do posypania

Instrukcje:

1. Włącz piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz. Odstaw na chwilę.

3. Na dużą blachę do pieczenia ułóż połówki pomidorów śliwkowych.

4. Na pomidory układaj paski papryki czerwonej, a następnie piórka cebuli.

5. Rozkrusź fetę i równomiernie rozsyp na warzywach.

6. Polej wszystko przygotowanym wcześniej sosem.

7. Włóż blachę do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 20-25 minut, aż ser lekko się zarumieni.

8. Na koniec posyp całość świeżymi ziołami i podawaj ciepłe.

Smacznego!

Podobne przepisy

kolację z fetą
jedzenie z fetą
sałatkę feta
sałatkę z fetą
klopsy z fetą