Przepis na omlet z jajek 📖

Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka
- Przyprawy (sól, pieprz, zioła według uznania)
- 1 łyżeczka masła lub oleju

Przygotowanie:
1. Rozbij jajka do miseczki i roztrzep je widelcem.
2. Dodaj mleko do jajek i dokładnie wymieszaj.
3. Dopraw jajka solą, pieprzem i ewentualnie dodaj ulubione zioła.
4. Włącz kuchenkę i rozgrzej patelnię na średnim ogniu.
5. Dodaj masło lub olej na patelnię i poczekaj, aż się roztopi.
6. Wlej jajka na patelnię i delikatnie przykryj ją pokrywką.
7. Smaż omlet przez około 2-3 minuty, aż jajka zaczną się ściągać.
8. Przełóż omlet na pół i smaż jeszcze przez kolejne 1-2 minuty, aż całość będzie dobrze ścięta, ale jednocześnie soczysta.
9. Wyłącz kuchenkę, wyjmij omlet z patelni i podawaj od razu.

Smacznego!

Podobne przepisy

omlet z 2 jajek
omlet na słodko z 3 jajek
omlet na słodko z jajek
omlet z jajek i szynki
omlet bez ubijania jajek