Przepis na pizze z salami 📖
Składniki:- 1 opakowanie ciasta na pizzę
- 200g salami
- 1 puszka przecieru pomidorowego
- 150g startego żółtego sera
- 1 cebula
- 1 papryka
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz do smaku
- oregano
Sposób przygotowania:
1. Ciasto na pizzę rozwałkować na prostokątny kształt i przełożyć na blaszkę wyłożoną pergaminem.
2. Przecier pomidorowy równomiernie rozsmarować na cieście.
3. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, a czosnek posiekać.
4. Salami pokroić w plasterki.
5. Na przecier pomidorowy rozłożyć salami, cebulę, paprykę oraz czosnek. Posolić i popieprzyć do smaku.
6. Posypać startym serem i posypać oregano.
7. Blachę z pizzą wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200°C przez około 15-20 minut, aż ciasto będzie chrupiące, a ser dobrze się roztopi.
Gotową pizzę z salami można podawać jeszcze gorącą, pokrojoną na kawałki. Smacznego!