Przepis na pulpety z indyka pieczone w piekarniku 📖

Składniki:
- 500 g mielonego mięsa z indyka
- 1 cebula, drobno posiekana
- 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- 1 jajko
- 1/4 szklanki bułki tartej
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka oregano
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:
1. W dużym naczyniu połącz mięso z indyka, posiekaną cebulą, czosnkiem, jajkiem, bułką tartą, natką pietruszki, oregano, papryką, solą i pieprzem. Wymieszaj dokładnie, aż składniki się połączą.
2. Wyrośnij z masy nieduże pulpeciki i ułóż je na lekko natłuszczonej blaszce do pieczenia.
3. Wstaw pulpeciki do nagrzanego piekarnika, piecz je przez około 20-25 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza, aż będą dobrze przypieczone i soczyste.
4. Po wyjęciu z piekarnika, polej pulpeciki oliwą z oliwek i podawaj je np. z puree ziemniaczanym lub makaronem.

Smacznego!

Podobne przepisy

udka z indyka pieczone w piekarniku
mielone pieczone w piekarniku
frytki pieczone w piekarniku
faworki pieczone w piekarniku
orzeszki pieczone w piekarniku