Przepis na rybę losos 📖

Składniki:
- Filet z łososia
- Sól
- Pieprz
- Sok z cytryny
- Świeże zioła (np. koperek, pietruszka)

Instrukcje:
1. Najpierw należy oczyścić filet z łososia usuwając wszelkie kości i skórkę.
2. Następnie posolić i popieprzyć rybę z obu stron.
3. Wycisnąć świeżo wyciśnięty sok z cytryny na filet z łososia, aby nadać mu świeży smak.
4. Posypać rybę ulubionymi świeżymi ziołami, takimi jak koperek czy pietruszka.
5. Przygotować patelnię i rozgrzać na średnim ogniu.
6. Po rozgrzaniu, delikatnie umieścić filet z łososia na patelni, zaczynając od strony skóry.
7. Smażyć rybę przez około 4-5 minut z każdej strony, aż mięso będzie delikatnie różowe w środku.
8. Gdy ryba jest gotowa, ostrożnie wyjąć ją z patelni i przełożyć na talerz.
9. Możesz podać ją jako danie główne z ulubionymi dodatkami, jak np. pieczonymi ziemniakami i sałatką.

Smacznego!

Podobne przepisy

obiad losos
losos smazony
awokado losos
awokado i łosoś
losos szparagi