Przepis na spaghetti 📖

Składniki:
- 250 g makaronu spaghetti
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula, posiekana
- 2 ząbki czosnku, rozgniecione
- 400 g mielonej wołowiny
- 400 g przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżeczka suszonego bazylii
- Sól i pieprz do smaku
- Świeże listki bazylii i starty ser do posypania

Przygotowanie:
1. W dużym garnku gotuj wodę z solą, dodaj makaron spaghetti i gotuj, aż będzie al dente, czyli lekko twardy. Następnie odcedź i odstaw na bok.

2. W dużym rondlu rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż aż będą miękkie.

3. Dodaj mieloną wołowinę do rondla i smaż, aż będzie dobrze zarumieniona. Przełóż przectier pomidorowy, cukier, oregano i bazylię. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

4. Gotuj sos na niskim ogniu przez około 20-30 minut, aby smaki się połączyły i sos zgęstniał.

5. Podawaj makaron spaghetti na talerzu, polany sosem mięsnym. Posyp świeżymi listkami bazylii i startym serem.

6. Smacznego!

Podobne przepisy

spaghetti fit
spaghetti sos
spaghetti z passaty
inne spaghetti
spaghetti z indyka