Przepis na spaghetti fit 📖

Oto przepis na spaghetti fit:

Składniki:
- 250 g makaronu spaghetti pełnoziarnistego
- 1 cebula, posiekana
- 2 ząbki czosnku, rozgniecione
- 1 papryka czerwona, pokrojona w kostkę
- 200 g cukinii, pokrojonej w plastry
- 200 g marchewki, pokrojonej w paski
- 200 g pieczarek, pokrojonych w plastry
- 400 g passaty pomidorowej
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- Sól i pieprz do smaku
- Świeża bazylia do dekoracji

Instrukcje:
1. W dużym garnku gotuj wodę z solą i ugotuj makaron spaghetti zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i odstaw na bok.
2. Na dużą patelnię wlej oliwę z oliwek i rozgrzej na średnim ogniu.
3. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, i smaż, aż stanie się miękka i lekko złocista.
4. Dodaj pokrojoną paprykę, cukinię, marchewkę i pieczarki do patelni i smaż przez około 5-7 minut, aż warzywa staną się miękkie.
5. Dodaj passatę pomidorową i suszone oregano do warzyw na patelni. Dopraw solą i pieprzem według własnego smaku. Gotuj mieszając przez kilka minut, aż sos pomidorowy się zagotuje.
6. Na talerzach ułóż porcje ugotowanego makaronu spaghetti, a następnie polej je sosem warzywnym z patelni.
7. Posyp pokrojoną świeżą bazylią na wierzchu jako dekorację.
8. Podawaj od razu i delektuj się smakiem tego zdrowego spaghetti fit!

Smacznego!

Podobne przepisy

spaghetti sos
spaghetti
spaghetti z passaty
inne spaghetti
spaghetti z indyka