Przepis na szybkie ciasto czekoladowe z bananami 📖
Składniki:- 2 banany
- 2 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki oleju roślinnego
- 1/2 szklanki kakao
- 1 1/2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
Przygotowanie:
1. W misce rozgnieć banany widelcem, a następnie dodaj do nich jajka.
2. Dodaj cukier, olej roślinny i mieszaj, aż masa będzie gładka.
3. W innej misce wymieszaj kakao, mąkę, proszek do pieczenia i sól.
4. Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych, dokładnie mieszając.
5. Ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy.
6. Piecz w nagrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku przez około 30-35 minut.
7. Po upieczeniu sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest gotowe. Jeśli patyczek wychodzi suchy, ciasto jest gotowe.
8. Wystudź ciasto przed podaniem i ewentualnym posypaniem cukrem pudrem lub polewą czekoladową.
Smacznego!