Przepis na tort milky way 📖

Składniki:
- 200 g ciastek typu digestive
- 100 g masła (stopionego)
- 500 g mascarpone
- 200 g czekolady Milky Way (pokrojonej na małe kawałki)
- 200 g bitej śmietany
- 4 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Przygotowanie:
1. Ciastka digestive umieść w plastikowym woreczku i zgnieć je, aby powstały drobne kawałki.
2. W misce połącz zmielone ciastka z masłem, aż powstanie jednolita masa. Wyłóż ją na dno formy do ciasta i wyrównaj.
3. W drugiej misce umieść mascarpone, cukier puder, kakao i ekstrakt waniliowy. Przy pomocy miksera wymieszaj składniki na gładką masę.
4. Dodaj do masy mascarpone pokrojone czekoladki Milky Way.
5. W osobnej misce ubij śmietanę na sztywno.
6. Delikatnie połącz ubitą śmietanę z masą mascarpone i czekoladkami.
7. Gotową masę przełóż na spód ciasteczkowy w formie i wyrównaj.
8. Wstaw tort do lodówki na minimum 4 godziny lub do momentu, aż masa zastygnie.
9. Przed podaniem możesz ozdobić tort bitą śmietaną, posypując go drobno posiekanymi czekoladkami Milky Way.

Smacznego!

Podobne przepisy

ciasto milky way
piernik milky way
krem milky way do tortu
tynk do tortu milky way
fit tort