Przepis na tynk do tortu z masła i mleka skondensowanego 📖
Oto przepis na pyszny tynk do tortu z masła i mleka skondensowanego:Składniki:
- 200g masła, miękkiego
- 250g cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 4 łyżki mleka skondensowanego
Instrukcje:
1. W misce umieść miękkie masło i za pomocą miksera ubijaj, aż stanie się puszyste.
2. Stopniowo dodawaj cukier puder i kontynuuj ubijanie, aż składniki dokładnie się połączą.
3. Dodaj ekstrakt z wanilii i miksuj przez kolejne kilka sekund.
4. Powoli wlewaj mleko skondensowane do masy i kontynuuj ubijanie, aż tynk będzie gładki i kremowy.
5. Gotowy tynk można wykorzystać do ozdabiania tortu, nałożyć go za pomocą spatuli na całej powierzchni lub wyciskaj go w różne dekoracyjne wzory za pomocą rękawa cukierniczego.
6. Możesz również dodać różne barwniki spożywcze do tynku, aby nadać mu kolorowy wygląd.
Gotowy tynk można przechowywać w lodówce do 2-3 dni przed użyciem.
Smacznego!