Przepis na zupa owocowa 📖

Składniki:
- 1 kg dowolnych owoców (np. jabłka, gruszki, śliwki, maliny)
- 1 l wody
- sok z 1 cytryny
- 1/3 szklanki cukru
- kawałek imbiru (ok. 2 cm)
- 2 goździki
- 1/2 laski cynamonu

Przygotowanie:
1. Owocę umyj i pokrój na mniejsze kawałki.
2. W dużym garnku zagotuj wodę i dodaj do niej owoce.
3. Dodaj cukier, sok z cytryny, goździki i cynamon.
4. Dokładnie wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez około 30 minut, aż owoce zaczną się rozpadać.
5. Ściągnij z ognia i odcedź.
6. Zupę możesz podawać gorącą lub zimną z dodatkiem jogurtu lub bitą śmietaną. Smacznego!

Podobne przepisy

lemoniade owocowa
lemoniada owocowa
salatka owocowa
tartę owocową
zupę owocową