Przepis na angielska jajecznice 📖

Składniki:
- 2-3 jajka
- 2 łyżki mleka
- Sól i pieprz do smaku
- Masło lub olej do smażenia
- Opcjonalnie dodatki, takie jak ser, szynka, pomidory czy zioła

Instrukcje:

1. Rozbij jajka do miski i dobrze roztrzep je widelcem.
2. Dodaj mleko do jajek i ponownie wymieszaj.
3. Posól i popieprz jajka według własnego smaku.
4. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj masło lub olej.
5. Po rozgrzaniu, wlej jajka na patelnię.
6. Kiedy brzegi jajek zaczną się delikatnie ściągać, użyj łopatki do delikatnego mieszania i przewracania jajek, tworząc małe grudki.
7. Jeśli chcesz dodać dodatki, takie jak ser czy szynka, możesz to zrobić w momencie, gdy jajka są jeszcze nieco płynne.
8. Kontynuuj mieszanie i przewracanie jajek aż do uzyskania pożądanego stopnia ugotowania.
9. Podawaj na talerzu i udekoruj świeżymi ziołami lub pokrojonymi pomidorami, jeśli chcesz.
10. Możesz również podać jajecznice z tostami lub prażonymi grzankami.

Smacznego!

Podobne przepisy

angielska jajecznica
jajecznice fit
jajecznicę po
jajecznice
jajecznicę z jogurtem