Przepis na babkę z serkiem homogenizowanym 📖

Składniki:
- 250 g mąki pszennej
- 150 g cukru
- 150 g masła
- 4 jajka
- 250 g serek homogenizowany
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 szczypta soli

Przygotowanie:
1. Masło rozpuść w rondelku i odstaw do ostygnięcia.
2. W dużej misce umieść cukier, jajka, serek homogenizowany, wanilię i sól. Dokładnie wymieszaj składniki.
3. Dodaj stopniowo przestudzone masło i ponownie wymieszaj.
4. Następnie, dodaj mąkę i proszek do pieczenia, stopniowo mieszając, aż do uzyskania jednolitej masy.
5. Foremkę do babki wysmaruj masłem i posyp bułką tartą.
6. Wlej przygotowaną masę do foremki.
7. Umieść formę w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni Celsjusza.
8. Piecz babkę przez około 45-60 minut, lub do momentu, gdy wbity w nią patyczek będzie suchy.
9. Po upieczeniu, wyjmij babkę z piekarnika i odstaw na kratkę do ostygnięcia.
10. Gdy babka będzie już zimna, możesz ją podać i cieszyć się jej smakiem.

Smacznego!

Podobne przepisy

gofry z serkiem homogenizowanym
lody z serkiem homogenizowanym
faworki z serkiem homogenizowanym
racuchy z serkiem homogenizowanym
rogaliki z serkiem homogenizowanym