Przepis na beze w termomiksie 📖

Oto prosty przepis na bezę w Thermomixie:

Składniki:
- 4 białka jaj
- 200 g cukru
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka octu

Instrukcje:
1. Włóż białka do miski Thermomixa i ubij przez 2 minuty na prędkości 3, aż uzyskasz sztywną pianę.
2. Dodaj cukier stopniowo, jedną łyżkę na raz, przez otwór w pokrywie. Pozwól na dokładne wmieszanie cukru w piankę podczas ubijania.
3. Oczyść krawędzie miski, a następnie dodaj mąkę ziemniaczaną i ocet. Wymieszaj przez 20 sekund na prędkości 3, aż składniki dobrze się połączą.
4. Przełóż masę do worka cukierniczego i uformuj małe bezy na przygotowaną blachę do pieczenia. Możesz również użyć łyżki do nakładania porcji bez na blachę.
5. Wstaw blachę do nagrzanego piekarnika i piecz bezy w temperaturze 120°C przez około 1,5 godziny, aż będą suche i delikatnie zrumienione.
6. Gdy bezy będą gotowe, wyłącz piekarnik i pozostaw je w środku, aby ostygły przez kilka godzin. Możesz również zostawić bezę w piekarniku na noc.
7. Po ostygnięciu bezy są gotowe do podania. Możesz je przechowywać w szczelnym pojemniku przez kilka dni.

Smacznego!

Podobne przepisy

sernik w termomiksie
rybę w termomiksie
jagodzianki w termomiksie
kopytka w termomiksie
pierogi w termomiksie