Przepis na bigos cookidoo 📖

Oto przepis na bigos:

Składniki:
- 1 kg kapusty kiszonej
- 500 g mięsa (np. wieprzowina, wołowina, kiełbasa)
- 200 g boczku wędzonego
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 2 śliwki suszone
- 2 jabłka
- 2 liście laurowe
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 1 łyżeczka majeranku
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Kapustę kiszoną płucz w zimnej wodzie, odcedź i drobno posiekaj.
2. W dużym garnku podsmaż na złoty kolor pokrojony w kostkę boczek.
3. Dodaj pokrojoną cebulę i marchewkę, smaż przez kilka minut, aż się zeszkli.
4. Wrzuć na patelnię mięso (pokrojone w kostkę) i podsmaż przez kilka minut, aby się zrumieniło ze wszystkich stron.
5. Dodaj do garnka kapustę kiszoną, pokrojone śliwki, jabłka i przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, sól i pieprz.
6. Wymieszaj wszystkie składniki i duś bigos na małym ogniu przez około 2-3 godziny, aż wszystkie smaki dobrze się połączą.
7. Podawaj bigos gorący, najlepiej z kromką chleba.

Smacznego!

Podobne przepisy

pizze cookidoo
gofry cookidoo
pancake cookidoo
chałkę cookidoo
jagodzianki cookidoo