Przepis na biszkopty 📖

Składniki:
- 6 jajek
- 150 g cukru
- 150 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli

Sposób przygotowania:
1. Oddziel białka od żółtek.
2. Białka ubij z solą na sztywną pianę.
3. Dodaj stopniowo cukier, cały czas miksując.
4. Dodać stopniowo żółtka i miksować na niskich obrotach.
5. Połączyć przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać.
6. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć na nią ciasto.
7. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez ok. 25 minut.
8. Po upieczeniu ostudzić i pokroić na biszkopty.

Smacznego!

Podobne przepisy

biszkopty języczki
idealny biszkopty
biszkopty bez cukru