Przepis na chłodnik biały 📖

Składniki:
- 500 ml kefiru
- 1 ogórek
- 3 rzodkiewki
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1/2 pęczka koperku
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Ogórek, rzodkiewki oraz jajko pokrój w drobną kostkę.
2. Posiekaj szczypiorek i koperek.
3. Kefir przelej do dużej miski.
4. Dodaj pokrojone ogórki, rzodkiewki, jajko oraz posiekane zioła do kefiru.
5. Całość dokładnie wymieszaj.
6. Dopraw chłodnik solą i pieprzem według własnego uznania.
7. Przełóż chłodnik do lodówki i pozostaw na minimum godzinę, aby składniki dobrze się przegryzły.
8. Podawaj schłodzony chłodnik biały jako lekkie danie na letnie dni.

Podobne przepisy

barszcz bialy
biszkopt biały
biały drink
lukier biały
barszcz biały z cebulką