Przepis na ciasto cappuccino z mlekiem w proszku i serkami homogenizowanymi 📖

Składniki:
- 200 g mąki pszennej
- 150 g cukru
- 100 g masła
- 3 jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 2 łyżki mleka w proszku
- 100 g serek homogenizowany (np. twaróg)

Przygotowanie:
1. W misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kawę rozpuszczalną i mleko w proszku.
2. Dodaj pokrojone w kostkę masło i utrzyj palcami, aż powstanie kruszonka.
3. Do kruszonki dodaj jaja i zagnieć ciasto, aby składniki się połączyły.
4. Ciasto podziel na dwie części.
5. Na blaszkę wyłóż papier do pieczenia i rozwałkuj jedną część ciasta.
6. Na rozwałkowane ciasto wyłóż serek homogenizowany.
7. Drugą częścią ciasta przykryj ser i delikatnie dociskaj brzegi, aby się skleiły.
8. Wierzch ciasta można pokropić rozpuszczoną czekoladą lub posypać kruszonką.
9. Ciasto piecz w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 180 stopni przez około 30-35 minut, aż będzie lekko zrumienione.
10. Wyjmij ciasto z piekarnika, ostudź i pokrój na kawałki.

Smacznego!

Podobne przepisy

ciasto cappuccino z mlekiem w proszku
ciasto z serkami homogenizowanymi
naleśniki z serkami homogenizowanymi
mazurek z mlekiem w proszku
orzeszki z mlekiem w proszku