Przepis na deser ambrozja 📖
Przepis na deser ambrozja:Składniki:
- 2 puszki ananasów w kawałkach (odcedzonych)
- 2 puszki mandarynek (odcedzonych)
- 2 szklanki bitej śmietany
- 1 szklanka mini beczek z białą czekoladą
- 1 szklanka startej kokosowej
- 1 szklanka orzechów włoskich (posiekanych)
- 1 szklanka słodkich rodzynków
Instrukcje:
1. W dużym naczyniu wymieszaj razem odczynione ananasy, mandarynki, białą czekoladę, posiekane orzechy włoskie i rodzynki.
2. Dodaj bitą śmietanę i delikatnie wymieszaj, aby składniki dobrze się połączyły.
3. Posyp deser startą kokosową.
4. Przełóż deser do lodówki na około 1-2 godziny przed podaniem.
5. Podawaj w miseczkach lub kieliszkach.
Smacznego!