Przepis na dobrą jajecznica 📖
Przepis na pyszną jajecznicę:Składniki:
- 4 jajka
- 4 łyżki mleka
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
1. W misce roztrzepujemy jajka widelcem.
2. Dodajemy mleko, sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy.
3. Na patelni rozpuszczamy masło na średnim ogniu.
4. Wlewamy mieszankę jajeczną na rozgrzaną patelnię.
5. Przy użyciu łopatki do smażenia jajek delikatnie mieszamy jajka co jakiś czas, aż się ścięgną i zaczną tworzyć kremową konsystencję.
6. Kontynuujemy smażenie, aż jajecznicę uzyskać pożądaną strukturę i stopień ścięcia.
7. Podajemy natychmiast jako danie główne lub dodatek do śniadania, podgrzewając na tostach lub jako dodatek do pieczywa.
Smacznego!