Przepis na dobry pastę jajeczną 📖
Przepis na pastę jajeczną:Składniki:
- 6 jajek
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- 1 mała cebula, drobno posiekana
- 2 łyżki kiszonej kapusty, drobno posiekanej
- sól i pieprz do smaku
Instrukcje:
1. Gotujemy jaja na twardo. Po ugotowaniu, studzimy je i obieramy ze skorupek.
2. W misce rozgniatamy jaja za pomocą widelca, tak aby powstały małe kawałki.
3. Dodajemy majonez i musztardę do jajek. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
4. Dodajemy posiekaną cebulę oraz kapustę kiszoną i ponownie mieszamy.
5. Doprawiamy pastę do smaku solą i pieprzem.
6. Gotową pastę jajeczną można podać na chlebie, tostach, kanapkach, lub jako dodatek do sałatek.
Smacznego!