Przepis na pastę jajeczną z makrelą 📖

Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 paczka makreli wędzonej (około 200g)
- 2-3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- Sok z połowy cytryny
- Sól i pieprz do smaku
- Kilka kromek chleba razowego lub tostowego

Sposób przygotowania:
1. Jajka obieramy i drobno kroimy.
2. Makrelę oczyszczamy z ości i również kroimy na małe kawałki.
3. W misce łączymy jajka i makrelę.
4. Dodajemy majonez, musztardę i sok z cytryny.
5. Całość dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.
6. Doprawiamy solą i pieprzem według własnego smaku.
7. Pastę podajemy na kromkach chleba lub tostu.

Smacznego!

Podobne przepisy

pasta jajeczna z makrela
pastę jajeczną
pastę jajeczną fit
dobry pastę jajeczną
paste jajeczna z szczypiorkiem