Przepis na dorsza z masłem 📖

Przepis na dorsza z masłem:

Składniki:
- 4 filety dorsza
- 4 łyżki masła
- Sok z cytryny
- Sól
- Pieprz
- Natka pietruszki (do dekoracji)

1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.

2. Filety dorsza opłucz pod bieżącą wodą i osusz na ręczniku papierowym.

3. W małym garnku rozpuść masło na średnim ogniu. Dodaj sok z cytryny (ok. 2-3 łyżki) i dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem według własnego gustu.

4. Natrzyj filety dorsza przyprawionym masłem.

5. Upewnij się, że masło całkowicie pokrywa rybę, a następnie rozłóż filety na blaszce do pieczenia.

6. Wstaw przygotowany dorsz do piekarnika i piecz przez około 10-15 minut, aż ryba stanie się miękka i mięso będzie delikatne.

7. Podawaj gorącego dorsza z natką pietruszki do dekoracji i dodatkiem ulubionych warzyw lub sałatki.

Smacznego!

Podobne przepisy

szparagi z masłem
tosty z masłem
gofry z masłem
naleśniki z masłem
leniwe masłem