Przepis na faszerowane jajka z tuńczykiem 📖
Składniki:- 6 jajek
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Jajka gotujemy na twardo, a następnie obieramy ze skorupek i kroimy na pół. Wyjmujemy delikatnie żółtka z białek i przekładamy do miseczki.
2. Do miseczki z żółtkami dodajemy tuńczyka (oprócz oleju), majonez, jogurt, musztardę, natkę pietruszki i sok z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Całość dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa.
4. Farszem napełniamy połówki białek jajek, równomiernie rozprowadzając.
5. Gotowe faszerowane jajka z tuńczykiem można ozdobić natką pietruszki lub posiekanym szczypiorkiem przed podaniem.
Smacznego!