Przepis na jajka z tuńczykiem 📖
Oto prosty przepis na jajka z tuńczykiem:Składniki:
- 4 jajka
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1/2 cebuli, drobno posiekanej
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Włóż jajka do garnka z wrzątkiem i gotuj przez około 8-10 minut, aż będą twarde. Następnie odcedź i ostudź je pod zimną wodą.
2. W miseczce rozbij jaja na drobne kawałki za pomocą widelca.
3. Do rozdrobnionych jajek dodaj tuńczyka (odcedzonego z sosu), majonez, musztardę, posiekaną cebulę i sok z cytryny. Delikatnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
4. Dopraw mieszankę solą i pieprzem według własnego smaku.
5. Podawaj jajka z tuńczykiem jako dodatek do kanapek, na pieczywie tostowym lub jako nadzienie do sałatek.
Smacznego!