Przepis na jajka nadziewane tuńczykiem 📖

Przepis na jajka nadziewane tuńczykiem:

Składniki:
- 6 jajek
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 mała cebula, drobno posiekana
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- Sól i pieprz do smaku
- Rzodkiewki i natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:
1. Gotujemy jajka na twardo, odstawiamy do ostudzenia.
2. Gdy jajka ostygną, obieramy je i kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka do miski, a białka układamy na półmisku lub na półmiskach, które będą służyć jako naczynia do podania.
3. W misce z żółtkami dodajemy tuńczyka wraz z sosem, majonez, musztardę, drobno posiekaną cebulę i sok z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy składniki, aż powstanie jednolita masa.
4. Nadziewamy przygotowaną masą połówki jajek.
5. Gotowe jajka nadziewane tuńczykiem dekorujemy plasterkami rzodkiewek i natką pietruszki.
6. Możemy podać od razu lub schłodzić w lodówce przez kilka godzin przed podaniem.

Smacznego!

Podobne przepisy

jajka nadziewane
jajka nadziewane pieczarkami
jajka nadziewane łososiem
jajka z tuńczykiem
faszerowane jajka z tuńczykiem