Przepis na jajka faszerowane tuńczykiem i ogórkiem kiszonym 📖

Przepis na jajka faszerowane tuńczykiem i ogórkiem kiszonym:

Składniki:
- 6 jajek
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 łyżki majonezu
- 1 mały ogórek kiszony
- 1 mała cebula
- sól i pieprz do smaku
- natka pietruszki

Instrukcje:
1. Gotujemy jajka na twardo, a następnie obieramy je i kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka i umieszczamy je w misce.
2. Dodajemy tuńczyka (bez sosu) oraz drobno posiekaną cebulę. Mieszamy składniki.
3. Następnie dodajemy majonez, sól i pieprz. Ponownie dokładnie mieszamy.
4. Ogórka kiszonego kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy.
5. Farszem napełniamy połówki białek jajek.
6. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki.
7. Gotowe jajka faszerowane układamy na półmisku i podajemy.

Smacznego!

Podobne przepisy

faszerowane jajka z tuńczykiem
jajka faszerowane z tuńczykiem
leczo z ogórkiem kiszonym
gulasz z ogórkiem kiszonym
roladki schabowe z ogórkiem kiszonym