Przepis na fileta z indyka do chleba 📖
Składniki:- 4 filety z indyka
- Sól i pieprz do smaku
- 2 jajka
- Mąka do obtoczenia
- 1 szklanka bułki tartej
- Olej roślinny do smażenia
Instrukcje:
1. Filety z indyka oczyść z nadmiaru tłuszczu i błon.
2. Delikatnie rozbij je tłuczkiem do mięsa, aby były cienkie i równomierne.
3. Posól i popieprz filety z obu stron.
4. W misce roztrzep jajka.
5. Każdy filet obtocz najpierw w mące, następnie zanurz w rozmąconych jajkach.
6. Na dużej płaskiej talerzu rozłóż bułkę tartą.
7. Obtoczone filety zanurz w bułce tartej, dokładnie obtaczając je z każdej strony.
8. Na patelni rozgrzej olej roślinny.
9. Smaż filety przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż staną się złotobrązowe i dobrze przypieczone.
10. Filety z indyka podawaj od razu z ulubionymi dodatkami i kanapką chleba.
Smacznego!