Przepis na fit babeczki bananowe 📖

Składniki:
- 2 dojrzałe banany
- 2 jajka
- 1/4 szklanki mleka (może być roślinne)
- 1 i 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 1/4 szklanki płatków owsianych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- opcjonalnie: posypka - orzechy, rodzynki, kawałki czekolady

Przygotowanie:
1. W misce rozgnieć banany widelcem, dodaj jajka i mleko, dokładnie wymieszaj.
2. Dodaj mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia, cynamon i ekstrakt waniliowy. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolita masa.
3. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
4. Umieść papilotki na blaszce na muffinki.
5. Wlej masę do papilotek, wypełniając je do 2/3 wysokości.
6. Jeśli chcesz, posyp babeczki dowolną posypką (np. orzechami, rodzynkami, czekoladą).
7. Włóż babeczki do piekarnika i piecz przez około 20-25 minut, aż staną się złotobrązowe i ładnie wyrośnięte.
8. Wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia przed podaniem.

Smacznego!

Podobne przepisy

babeczki bananowe
babeczki czekoladowo bananowe
placki bananowe fit
placuszki bananowe blw
brownie bananowe