Przepis na gofry eu 📖

Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 i 3/4 szklanki mleka
- 1/2 szklanki oleju roślinnego
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli

Sposób przygotowania:
1. W misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz sól.
2. Dodaj jajka i delikatnie wymieszaj, a następnie wlej mleko i olej.
3. Kontynuuj mieszanie składników, aż uzyskasz jednolitą, gładką masę bez grudek.
4. Piekarnik rozgrzej do temperatury około 200 stopni Celsjusza.
5. Rozgrzej gofrownicę i delikatnie posmaruj ją odrobiną oleju.
6. Należy nalewać masę na gofrownicę w taki sposób, aby pokryć całą powierzchnię.
7. Zamknij gofrownicę i piecz przez około 3-4 minuty, aż gofry będą złotobrązowe i chrupiące.
8. Powtarzaj czynność, aż skończą się składniki.
9. Podawaj gofry na ciepło, posypane ulubionymi dodatkami, takimi jak cukier puder, bita śmietana, dżem, kwaśna śmietana, sirop klonowy lub owoce.

Smacznego!

Podobne przepisy

gofry tvn
gofry tm
gofry fit
2 gofry fit
gofry e8