Przepis na gofry z gofrownicy mpm 📖

Przepis na gofry z gofrownicy MPM:

Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 jajka
- 1 3/4 szklanki mleka
- 1/2 szklanki oleju
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:
1. W dużej misce wymieszaj razem suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
2. W innym naczyniu ubij jajka, a następnie dodaj mleko, olej i ewentualnie ekstrakt waniliowy. Dobrze wymieszaj składniki.
3. Stopniowo dodawaj mieszankę mleczno-jajeczną do suchych składników, delikatnie mieszając, aby uzyskać jednolitą masę.
4. Nagrzej gofrownicę MPM zgodnie z instrukcjami producenta. Pamiętaj, aby gofrownica była odpowiednio rozgrzana przed dodaniem ciasta.
5. Nanieś około 3/4 szklanki ciasta na waffle na rozgrzaną powierzchnię gofrownicy. Zamknij gofrownicę i piecz przez około 3-4 minuty, aż gofry zyskają złoty kolor i będą chrupiące.
6. Powtarzaj proces z pozostałym ciastem, aż zużyjesz całe składniki.
7. Podawaj gorące gofry z wybranymi dodatkami, takimi jak świeże owoce, bita śmietana, syrop klonowy lub czekoladowy.

Smacznego!

Podobne przepisy

gofry bez gofrownicy
gofry w gofrownicy
chrupiące gofry w gofrownicy
dobre gofry z gofrownicy
gofry w gofrownicy 700w