Przepis na jabłecznik bez laktozy 📖

Przepis na jabłecznik bez laktozy:

Składniki:
- 4-5 jabłek
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki oleju roślinnego
- 1/2 szklanki cukru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta soli

Sposób przygotowania:
1. W pierwszej kolejności obrób jabłka, obierz je, wydrąż gniazda nasienne i pokrój na cienkie plasterki.
2. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól. Dodaj cukier i wlej olej. Dokładnie wymieszaj składniki na gładkie ciasto.
3. Następnie do ciasta dodaj jajka i ponownie wszystko dokładnie wymieszaj.
4. Blaszkę o wymiarach około 25x25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na spód blaszki wyłóż połowę przygotowanego ciasta.
5. Na ciasto nałóż plasterki jabłek, równomiernie rozłożone.
6. Na jabłka przykryj pozostałą część ciasta. Możesz je wyłożyć równomiernie, na ciasto, za pomocą łyżki.
7. Wstaw blaszkę do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
8. Po upieczeniu, jabłecznik wystudź i pokrój na porcje.
9. Smacznego!

Podobne przepisy

bez laktozy
deser bez laktozy
pancakes bez laktozy
babeczki bez laktozy
tort bez laktozy