Przepis na jajecznicę ze szczypiorkiem 📖

Składniki:
- 3 jajka
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki mleka
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:
1. W misce roztrzep jajka razem z mlekiem.
2. Dodaj posiekany szczypiorek i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
3. Rozgrzej masło na patelni na średnim ogniu.
4. Gdy masło się roztopi, wlej jajka z mieszanką szczypiorku.
5. Delikatnie mieszaj jajka na patelni, aż będą miały odpowiednią konsystencję. Nie mieszaj zbyt intensywnie, aby jajecznicą nie utworzyły się dużymi grudkami.
6. Gdy jajecznicę osiągnie oczekiwaną konsystencję, zdejmij patelnię z ognia.
7. Przełóż jajecznicę na talerz i podawaj od razu.

Smacznego!

Podobne przepisy

jajecznice z pomidorami i szczypiorkiem
jajecznicę z kurkami i szczypiorkiem
sos czosnkowy ze szczypiorkiem
mizerię ze szczypiorkiem
młoda kapusta z szczypiorkiem