Przepis na jajka faszerowane szynka i serem 📖

Składniki:
- 4 jajka
- 4 plastry szynki
- 50g sera żółtego
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka octu winnego
- sól i pieprz do smaku
- natka pietruszki (do dekoracji)

Sposób przygotowania:
1. Gotujemy jajka na twardo, a następnie obieramy je ze skorupek.
2. Kroimy jajka na pół, wyjmujemy żółtka i przekładamy je do miski.
3. Szynkę kroimy na małe kawałki i dodajemy do miski z żółtkami.
4. Ser żółty również rozdrabniamy na małe kawałki i dodajemy do miski.
5. Dodajemy majonez, musztardę i ocet winny.
6. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki, aż powstanie jednolita masa.
7. Doprawiamy masę solą i pieprzem do smaku.
8. Otrzymaną masą faszerujemy połówki jajek.
9. Gotowe jajka faszerowane szynką i serem układamy na półmisku lub talerzu.
10. Dekorujemy natką pietruszki.
11. Podajemy na zimno jako przekąskę lub dodatek do posiłku. Możemy też podawać na kanapkach. Smacznego!

Podobne przepisy

jajka faszerowane szynką
jajka faszerowane kozim serem
jajka faszerowane z serem feta
jajka faszerowane żółtym serem
jajka faszerowane z serem białym