Przepis na jajka faszerowane z serem białym 📖

Składniki:
- 6 jajek
- 100 g sera białego (np. białego twarogu)
- 2 łyżki majonezu
- 1 mała cebulka, drobno posiekana
- 1 łyżeczka musztardy
- Sól i pieprz do smaku
- Papryka w proszku do dekoracji

Sposób przygotowania:
1. Ugotować jajka na twardo, schłodzić i obrać ze skorupek.
2. Przekroić jajka na pół wzdłuż i delikatnie wyjąć żółtka.
3. W misce rozgnieść żółtka widelcem, dodać ser biały, majonez, posiekaną cebulkę i musztardę. Wszystko dobrze wymieszać.
4. Doprawić masę solą i pieprzem według własnego smaku.
5. Przygotowaną masą nadziać połówki jajek.
6. Na wierzch każdego jajka można posypać odrobiną papryki w proszku dla dodatkowej dekoracji.
7. Gotowe jajka faszerowane można schłodzić w lodówce przed podaniem.
8. Smacznego!

Podobne przepisy

jajka faszerowane żółtym serem
jajka faszerowane szynka i serem
jajka faszerowane z serem feta
jajka faszerowane kozim serem
oponki z serem białym