Przepis na jajka faszerowane z serem feta 📖

Przepis na jajka faszerowane z serem fetą:

Składniki:
- 4 jajka
- 100g sera feta
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżeczka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku

Instrukcje:
1. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Gdy będą gotowe, odcedzamy je i pozostawiamy do ostygnięcia.
2. W międzyczasie rozgniatamy ser fetą w miseczce za pomocą widelca.
3. Do tego dodajemy jogurt grecki, sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy.
4. Ostudzone jajka obieramy i przekrajamy na pół. Wyjmujemy żółtka i dodajemy je do masy serowej, dokładnie mieszamy.
5. Wypełniamy połówki jajek przygotowanym nadzieniem.
6. Jajka faszerowane układamy na półmisku i dekorujemy wędzoną papryką lub posiekanym szczypiorkiem.
7. Wstawiamy do lodówki na około godzinę przed podaniem, aby smaki się przegryzły.

Jajka faszerowane z serem fetą są gotowe do podania. Smacznego!

Podobne przepisy

jajka faszerowane fetą
jajka faszerowane żółtym serem
jajka faszerowane szynka i serem
jajka faszerowane kozim serem
jajka faszerowane z serem białym