Przepis na jajka faszerowane z mięsem 📖

Składniki:
- 6 jajek
- 200g mielonego mięsa (np. wieprzowego, wołowego, kurczaka)
- 1 mała cebula, drobno pokrojona
- 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Jajka ugotować na twardo, następnie ostudzić, obierz skorupki i przekroić wzdłuż na pół.
2. W rondelku podgrzać oliwę z oliwek, dodać cebulę i czosnek, smażyć na złoty kolor.
3. Dodać mięso mielone i smażyć, aż będzie dobrze przypieczone.
4. Doprawić solą i pieprzem według własnego smaku.
5. Z wyłączonym palnikiem dodać do mięsa posiekaną natkę pietruszki oraz bułkę tartą - wymieszać.
6. Mieszanką mięsną nadziewać połówki jajek.
7. Gotowe jajka faszerowane z mięsem można podać od razu lub wstawić do nagrzanego piekarnika przez 15 minut, aby się lekko zarumieniły.

Smacznego!

Podobne przepisy

udka faszerowane mięsem mielonym
jajka faszerowane
jajka faszerowane na święta
jajka faszerowane na wielkanoc
dobry faszerowane jajka